Corona nieuws

Jeroen Sinterklaas nieuws

LET OP: De intocht op 21 november gaat door.
Er is geen qr code nodig maar houd wel 1,5 meter afstand.

De corona-basisregels zijn wél van kracht dus houdt afstand, geef elkaar de ruimte en laat iedereen in hun waarde.

Laten we er samen een gezellig kinderfeest van maken.

Pietenhuis theatershow gaat door!

Jeroen Sinterklaas nieuws

We hebben goed nieuws, in deze tijd met allerlei afzeggingen is het in overleg met Theater de Bussel gelukt om de shows door te laten gaan.

Natuurlijk moeten we bij het theater ook rekening houden met alle regels daarom mogen we de show in de grote zaal spelen. Zodoende is er voldoende ruimte om iedereen 1,5 meter afstand te geven tot de andere gezinnen. Iedereen met een kaartje kan dus komen kijken.

Heb je nog geen kaartjes? Voor de zaterdag voorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar.

Jij komt toch ook kijken?

Het Pietenhuis midden in de stad

Jeroen Sinterklaas nieuws

Voordat Sinterklaas en de Pieten in Oosterhout aankomen op zondag 21 november, kunnen alle kinderen al terecht in het Pietenhuis. Er zijn namelijk enkele Pieten die niet langer konden wachten en al op woensdag 17 november naar Oosterhout komen.

Pietenhuis 2021

Dit jaar vind je het Pietenhuis in de Kerkstraat in het oude pand van kledingwinkel de Paskaemer. Naast de Pieten zullen er ook creatieve hulpjes aanwezig zijn om er een gezellige middag van te maken. Kom lekker bouwen, kleuren of luisteren naar Voorlees Piet! Het is niet nodig om je vantevoren in te schrijven om te laten weten dat je komt. 

Kinderen mogen gratis het Pietenhuis in onder begeleiding van een volwassene. Om toegang te krijgen tot het Pietenhuis zal een QR code gecontroleerd worden aan de deur.

Pieten in de stad

Omdat het Pietenhuis voor iedereen is vinden er dit jaar veel activiteiten in de buitenlucht plaats. 

Zo kan iedereen leuke spelletjes en activiteiten doen met de Pieten, ook als je om welke reden dan ook, géén QR code hebt.

Dikke kans dus dat jij Pieten tegenkomt in de stad! 

Misschien doe jij wel mee met een potje Twister, Memory of springtouwen? Laat jij je haar mooi doen door Vlechtpiet? Of rijd je een rondje mee op de Pietenfiets?!

Kijk voor deze dagelijks wisselende activiteiten op het programmabord dat voor het raam hangt bij het Pietenhuis. Of houd de socials Facebook en Instagram in de gaten!

Speurtocht Piet

Tenslotte is er dit jaar een heuse Speurtocht Piet bij het Pietenhuis. 

Loop door de Oosterhoutse binnenstad en kijk in alle etalages. Zie jij ergens reuze gekleurde pepernoten liggen? Help Speurtocht Piet de juiste kleuren te vinden!

De Gekleurde Pepernoten Speurtocht is verkrijgbaar bij het Pietenhuis, Intertoys en de Oosterhoutse Feestwinkel en je kunt ‘m inleveren tijdens openingstijden bij het Pietenhuis. 

Speurtocht Piet heeft daar voor ieder goed ingevulde speurtocht een kleine beloning.

Alle informatie vind je op: www.sinterklaasoosterhout.nl

Adres Pietenhuis 2021: 

Kerkstraat 19 te Oosterhout

Openingstijden:

Woe. 17 nov. 14:00-17:00 uur

Za. 20 nov. 12:00-17:00 uur

Woe. 24 nov. 14:00-17:00 uur

Za. 27 nov. 12:00-17:00 uur

Zo. 28 nov. 13:00-17:00 uur

Woe. 1 dec. 14:00-17:00 uur

Za. 4 dec. 12:00-17:00 uur

Aankomst Sint op twee plekken in Oosterhout

Jeroen Sinterklaas nieuws

Wat een slimme en moderne burgemeester hebben we in Oosterhout. Vorige week was er nog grote paniek omdat de Pakjesboot niet kon aanmeren bij het Lukwelpark en nu heeft hij niet één maar twee nieuwe plekken geregeld waar alle kinderen van Oosterhout samen met hun vriendjes, ouders, opa’s en oma’s op zondag 21 november van de aankomst van Sinterklaas en de Pieten kunnen genieten. 

“Ik ben in de geschiedenisboeken gedoken,” vertelt burgemeester Mark. “ Er zijn al veel verschillende burgemeesters geweest in Oosterhout. Waar hadden zij met Sinterklaas afgesproken? Toen ik las over de gezellige aankomsten in de Korenbocht, wist ik dat ik de oplossing had gevonden.”

Oplossing
Medewerkers op het gemeentehuis moesten de burgemeester toen uitleggen dat de haven bij de Korenbocht er niet meer hetzelfde uit ziet als vroeger. Die plek is veranderd, er zijn huizen gebouwd, de haven ziet er anders uit én er wordt nu ook nog veel gebouwd. Maar ze vonden het voor Sinterklaas eigenlijk wel een goede oplossing. Hij wordt tenslotte ook al wat ouder en het is voor hem natuurlijk veel fijner als hij naar een bekende plaats kan varen in plaats van naar een nieuwe onbekende locatie. Zou dat wel goed gaan?
Na heel veel vergaderingen op het gemeentehuis en top overleg met de CircusKunst die de intocht organiseert, is de oplossing gevonden. Op de Heuvel wordt een groot scherm geplaatst. Daarop zal rechtstreeks de aankomst van de Pakjesboot bij de Korenbocht te zien zijn. In de haven is niet veel ruimte, dus daar zullen geen activiteiten worden georganiseerd. De burgemeester zal Sinterklaas en de Pieten dan ook welkom heten op de Heuvel in Oosterhout. 

Welkom
Misschien een beetje saai? Nou, dan ken je de organisatie nog niet. Ze hebben gebeld met H19 en zij gaan helpen om er een fantastisch ontvangst van te maken op de Heuvel. En het leuke is, dat alle kinderen van Oosterhout daar ook aan mee kunnen doen. Er wordt een speciale dans ingestudeerd, er is een knutselgroep en je kunt komen zingen op het podium en muziek maken. Dat wordt wel een heel speciaal welkom! 
Sinterklaas is heel blij met deze ontwikkelingen: “Ik wist natuurlijk dat het goed zou komen. Toen Nathalie van de CircusKunst mij vorige week belde, heb ik me helemaal niet ongerust gemaakt hoor. We vinden het allemaal heel leuk om naar de Korenbocht te varen. We zijn heel benieuwd naar alle optredens op de Heuvel en kunnen niet wachten om alle kinderen in Oosterhout weer te zien.”

Kiezen
Je kunt dus kiezen waar je de aankomst en de intocht van de Sint en de Pieten wilt beleven dit jaar. Het programma en de show op de Heuvel starten op zondag 21 november om 11.30 uur. De aankomst van de boot is daar live te zien op groot scherm. Wil je naar de Korenbocht, zorg dan dat je daar om 12.00 uur bent. Lekker hard zingen en springen en daarna snel mee naar de Heuvel. Daar hebben de Heuvel horeca-ondernemers gezorgd voor een warm welkom.  In de binnenstad kun je er dus een lange, gezellige Sinterklaas middag van maken.

Alle informatie over Sinterklaas in Oosterhout is te vinden op: www.sinterklaasoosterhout.nl

Paniek: Lukwelpark niet beschikbaar voor aankomst Sint!

Ilse van Mook Sinterklaas nieuws

Sinterklaas en de Pieten komen in Oosterhout de laatste jaren altijd met de Pakjesboot aan in het Lukwelpark. Daar worden ze ontvangen door de burgemeester en natuurlijk door alle kinderen uit Oosterhout en hun ouders. Er is muziek en dans en als de zeebenen van de Sint weer zijn gewend aan het land, dan klimt hij op Ozosnel en gaan ze met z’n allen op weg naar de Heuvel waar het feest verder gaat. Vanwege een hele bijzondere situatie is het Lukwelpark op zondag 21 november echter niet bereikbaar via het water. Er is daar namelijk een verdwaalde rivierdolfijn gespot. Aanmeren (zelfs door Sinterklaas) zou dit dier aan het schrikken kunnen maken. Biologen gaan er namelijk vanuit dat, als we dit dier met rust laten, hij zelf zijn weg weer terug gaat vinden.

Stichting CircusKunst regelt en organiseert alle Sinterklaas activiteiten in Oosterhout. Toen zij het bericht hoorden over de rivierdolfijn hebben ze meteen contact opgenomen met Sinterklaas. Hij zei: “Een rivierdolfijn moet je inderdaad niet storen met de golven die de Pakjesboot maakt. De Pieten zijn heel enthousiast om naar Oosterhout te gaan, dus die zijn heel druk. En dan die lieve kinderen die zingen en dansen, dat gaat niet goed komen. Zoeken jullie maar een andere plek in Oosterhout waar we naartoe kunnen varen, ik hoor het nog wel” en toen werd de verbinding verbroken.

Burgemeester Mark gaat het oplossen
Wat doe je als er problemen zijn in Oosterhout? Dan bel je de burgemeester. Hij wist Nathalie van de organisatie gerust te stellen. “Belangrijk is, dat een rivierdolfijn altijd de weg terugvindt naar de zee. Maar dan moeten we hem inderdaad wel met rust laten. Ik ga een nieuwe plek regelen waar de Pakjesboot kan aanmeren in Oosterhout. Dat kost even tijd, maar ik zal de redactie Piet alle informatie sturen zodra ik die heb.”
De intocht op zondag 21 november gaat dus door, maar de aankomst van de Pakjesboot zal ergens anders zijn. Of daar genoeg plek is voor iedereen, moeten we nog even afwachten. Op de Heuvel zal het in ieder geval groot feest zijn. Daar zijn de podiumbouwers en de mensen van het licht en geluid al volop bezig met plannen maken. Dat kun je alvast in je agenda zetten en de laatste informatie volgt hopelijk volgende week van burgemeester Mark Buijs.