Aankomst Sint op twee plekken in Oosterhout

Jeroen Sinterklaas nieuws

Wat een slimme en moderne burgemeester hebben we in Oosterhout. Vorige week was er nog grote paniek omdat de Pakjesboot niet kon aanmeren bij het Lukwelpark en nu heeft hij niet één maar twee nieuwe plekken geregeld waar alle kinderen van Oosterhout samen met hun vriendjes, ouders, opa’s en oma’s op zondag 21 november van de aankomst van Sinterklaas en de Pieten kunnen genieten. 

“Ik ben in de geschiedenisboeken gedoken,” vertelt burgemeester Mark. “ Er zijn al veel verschillende burgemeesters geweest in Oosterhout. Waar hadden zij met Sinterklaas afgesproken? Toen ik las over de gezellige aankomsten in de Korenbocht, wist ik dat ik de oplossing had gevonden.”

Oplossing
Medewerkers op het gemeentehuis moesten de burgemeester toen uitleggen dat de haven bij de Korenbocht er niet meer hetzelfde uit ziet als vroeger. Die plek is veranderd, er zijn huizen gebouwd, de haven ziet er anders uit én er wordt nu ook nog veel gebouwd. Maar ze vonden het voor Sinterklaas eigenlijk wel een goede oplossing. Hij wordt tenslotte ook al wat ouder en het is voor hem natuurlijk veel fijner als hij naar een bekende plaats kan varen in plaats van naar een nieuwe onbekende locatie. Zou dat wel goed gaan?
Na heel veel vergaderingen op het gemeentehuis en top overleg met de CircusKunst die de intocht organiseert, is de oplossing gevonden. Op de Heuvel wordt een groot scherm geplaatst. Daarop zal rechtstreeks de aankomst van de Pakjesboot bij de Korenbocht te zien zijn. In de haven is niet veel ruimte, dus daar zullen geen activiteiten worden georganiseerd. De burgemeester zal Sinterklaas en de Pieten dan ook welkom heten op de Heuvel in Oosterhout. 

Welkom
Misschien een beetje saai? Nou, dan ken je de organisatie nog niet. Ze hebben gebeld met H19 en zij gaan helpen om er een fantastisch ontvangst van te maken op de Heuvel. En het leuke is, dat alle kinderen van Oosterhout daar ook aan mee kunnen doen. Er wordt een speciale dans ingestudeerd, er is een knutselgroep en je kunt komen zingen op het podium en muziek maken. Dat wordt wel een heel speciaal welkom! 
Sinterklaas is heel blij met deze ontwikkelingen: “Ik wist natuurlijk dat het goed zou komen. Toen Nathalie van de CircusKunst mij vorige week belde, heb ik me helemaal niet ongerust gemaakt hoor. We vinden het allemaal heel leuk om naar de Korenbocht te varen. We zijn heel benieuwd naar alle optredens op de Heuvel en kunnen niet wachten om alle kinderen in Oosterhout weer te zien.”

Kiezen
Je kunt dus kiezen waar je de aankomst en de intocht van de Sint en de Pieten wilt beleven dit jaar. Het programma en de show op de Heuvel starten op zondag 21 november om 11.30 uur. De aankomst van de boot is daar live te zien op groot scherm. Wil je naar de Korenbocht, zorg dan dat je daar om 12.00 uur bent. Lekker hard zingen en springen en daarna snel mee naar de Heuvel. Daar hebben de Heuvel horeca-ondernemers gezorgd voor een warm welkom.  In de binnenstad kun je er dus een lange, gezellige Sinterklaas middag van maken.

Alle informatie over Sinterklaas in Oosterhout is te vinden op: www.sinterklaasoosterhout.nl